Inzittendenverzekering

U wilt een goede autoverzekering. Maar bent u zelf ook goed verzekerd? Met een inzittendenverzekering verzekert u niet alleen passagiers, maar ook uzelf voor overlijden of blijvende invaliditeit na een auto-ongeluk. Bij een inzittendenverzekering maakt het niet uit wie de schade veroorzaakt.

Soorten verzekeringen voor inzittenden

Met een inzittendenverzekering bent u verzekerd als u in de auto zit, in- of uitstapt, noodreparaties uitvoert langs de weg en als u staat te tanken. De financiële gevolgen van een ongeval kunnen groot zijn voor u en uw passagiers. Daarmee is de inzittendenverzekering een nuttige uitbreiding op uw autoverzekering. Deze aanvullende verzekering is er in twee varianten: de ongevallenverzekering inzittenden en de schadeverzekering inzittenden.

Ongevallenverzekering inzittenden

Ongevallenverzekering inzittenden
U kunt naast de basisdekking de module Ongevallen Inzittenden afsluiten. Dit is een eenvoudige inzittendenverzekering. Gebeurt er een ongeluk waarbij u of een van de passagiers overlijdt of blijvend invalide raakt? Dan keert de verzekering een vast bedrag in een keer uit. Schade aan bezittingen, zoals kleding of bagage is niet gedekt. U kunt kiezen uit drie pakketten, met verschillende verzekerde bedragen voor overlijden en blijvende invaliditeit

Schadeverzekering inzittenden

Een uitgebreidere inzittendenverzekering is de module Schade Inzittenden. Deze verzekering vergoedt bij een ongeluk de werkelijke schade aan u en uw passagiers. Ook schade aan bezittingen van inzittenden is verzekerd.

Komt een inzittende te overlijden of raakt hij invalide? Dan vergoedt de verzekering de werkelijke kosten van overlijden of blijvende invaliditeit. Ook schadeclaims van nabestaanden vallen onder de schadeverzekering inzittenden. Is een dure tas, kleding of mp3-speler beschadigd? Ook dat wordt vergoed!

Is een inzittendenverzekering nodig?

Schade aan inzittenden wordt deels gedekt door de WA-verzekering. En zorgkosten vallen meestal onder de zorgverzekering. Toch dekken deze verzekeringen lang niet alle schade. Een inzittendenverzekering heeft een aantal belangrijke voordelen:

Veroorzaakt u als bestuurder een ongeval? Dan dekt de WA-verzekering uw schade niet, maar alleen schade aan anderen, zoals uw passagiers. Een inzittendenverzekering keert in dit geval wel uit. Juist voor de bestuurder is deze verzekering dus waardevol.

Soms is bij een ongeluk niet direct duidelijk wie aansprakelijk is. Ook in die gevallen betaalt een inzittendenverzekering direct uit.

Inzittendenverzekering afsluiten

Sluit uw autoverzekering met inzittendenverzekering direct online af. Accessoires, pechhulptxt - autoverzekering - pechhulpen rechtsbijstand kunt u eenvoudig meeverzekeren. Twijfelt u welke aanvullende verzekeringen u nodig hebt? In plaats van een verzekering online af te sluiten kunt u ook een afspraak maken bij een verzekeringsadviseur.