Vragen over het onderhouden van uw AOV


Hoe kan ik de verzekerde bedragen verhogen of verlagen?

Het is belangrijk dat de verzekerde bedragen blijven passen bij uw inkomen. Wilt u de verzekerde bedragen verhogen of verlagen? Dit kan bij Delta Lloyd heel eenvoudig. Eén keer per jaar krijgt u hiervoor een onderhoudsbrief met een onderhoudsformulier.

Stel dat ik mijn verzekerde bedragen dit jaar niet verhoog. Kan ik de bedragen volgend jaar dan wel verhogen?

Er verandert voor u niets als u dit jaar de verzekerde bedragen niet verhoogt. Na een jaar kunt u gewoon opnieuw kiezen of u gebruikmaakt van het verhogingsrecht.

Hoe werkt het verhogen van de verzekerde bedragen?

Voor uw AOV geldt het verhogingsrecht, behalve als u andere afspraken met ons hebt gemaakt. Het verhogingsrecht betekent dat u één keer per jaar de verzekerde bedragen mag verhogen. De verhoging is maximaal tien procent. U hoeft hiervoor geen gezondheidsverklaring in te vullen. Ook hoeft u geen medische keuring te laten doen. Wilt u de verzekerde bedragen verhogen met meer dan tien procent? Dan vragen wij wel om medische waarborgen. Deze waarborgen bestaan uit een gezondheidsverklaring en eventueel een aanvullende medische keuring.

De Instap AOV kent geen verhogingsrecht. 

Wilt u meer weten over het verhogingsrecht en de voorwaarden? U vindt de informatie bij Uw AOV onderhouden.

Wat houdt de terugkeergarantie in?

Hebt u de verzekerde bedragen verlaagd, maar stijgt binnen drie jaar uw inkomen? En kunt u dit aantonen? Dan kunt u met de terugkeergarantie de verzekerde bedragen weer laten verhogen. U hoeft geen gezondheidsverklaring in te vullen en u krijgt geen medische keuring. Voor deze verhoging geldt wel een maximum. Dit is de hoogte van de bedragen waarvoor u voor de verlaging verzekerd was. Wel geldt altijd dat wij maximaal tachtig procent van uw inkomen verzekeren. Om de hoogte van uw inkomen te bepalen, kijken wij naar de winst uit onderneming.

De Instap AOV heeft geen terugkeergarantie.

Wanneer kan ik het verhogingsrecht niet gebruiken?

U kunt de verzekerde bedragen niet verder verhogen dan het maximumbedrag. Dit is standaard € 150.000,- voor de Sommen AOV en de Schade AOV. Voor uw verzekering kunnen lagere maximale verzekerde bedragen zijn afgesproken. Deze bedragen staan dan op het polisblad. Er gelden enkele voorwaarden voor het verhogen van de verzekerde bedragen. U kunt dit bijvoorbeeld alleen doen als u jonger bent dan 58 jaar.

Voor de Instap AOV geldt alleen een verhogingsrecht, als u deze omzet naar een Sommen AOV of Schade AOV.

Wat doe ik als mijn situatie verandert?

Als uw situatie verandert, kan dit belangrijk zijn voor uw AOV. Verandert uw inkomen, dan kunt u bijvoorbeeld de verzekerde bedragen verhogen of verlagen. Ook als uw beroep of werkzaamheden zijn veranderd, is dit belangrijk. Geef deze en andere wijzigingen door aan uw verzekeringsadviseur. Deze kan ervoor zorgen dat uw verzekering goed blijft aansluiten bij uw persoonlijke situatie.