Vragen over het aanvragen van een AOV


Ben ik tijdens de aanvraagperiode verzekerd voor arbeidsongeschiktheid?

Tijdens het hele acceptatietraject hebt u voorlopige dekking. Deze dekking geldt voor arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeval. Bent u minder dan zes maanden geleden gestart als zelfstandig ondernemer? Dan kunt u kiezen voor voorlopige dekking voor het hele risico op arbeidsongeschiktheid. Delta Lloyd kan dit risico beperken. Dit doen wij als wij voor bepaalde zaken aanvullend medisch onderzoek nodig hebben. Voor deze voorlopige dekking betaalt u wel premie. Meer over voorlopige dekking kunt u lezen bij De AOV aanvragen.

Krijg ik altijd een medische keuring als ik een AOV aanvraag?

U krijgt niet standaard een extra medische keuring als u bij Delta Lloyd een AOV aanvraagt. Wij hebben wel een gezondheidsverklaring van u nodig. De medisch adviseur kan u toch nog vragen om een (gerichte) keuring te laten doen. Of dit nodig is, bepaalt hij op basis van uw gezondheidsverklaring of het tele-acceptatiegesprek.

Wat is de maximale leeftijd waarop ik een verzekering kan krijgen?

Standaard accepteren wij u tot en met 57 jaar. Vraagt u een AOV aan met een eindleeftijd van 55 jaar? Dan accepteren wij u tot en met vijftig jaar.

Wat kan ik maximaal verzekeren?

Delta Lloyd verzekert maximaal tachtig procent van uw bruto jaarinkomen. Bovendien hanteren wij vaste maximale verzekerde bedragen. Voor de Instap AOV geldt een maximum van € 50.000,- per jaar. Voor de Sommen AOV en de Schade AOV is dat maximum € 150.000,-. Wilt u hogere bedragen verzekeren? Dan kunt u dit bij ons aanvragen.