De AOV aanvragen

Wilt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Delta Lloyd aanvragen? Dit kan eenvoudig via uw eigen verzekeringsadviseur. Delta Lloyd werkt samen met onafhankelijke verzekeringsadviseurs. Zo zorgen wij ervoor dat u altijd onafhankelijk advies krijgt.

Tele-acceptatie

U kunt bij uw aanvraag kiezen voor tele-acceptatie. Dit betekent dat u met een medisch medewerker van Delta Lloyd telefonisch uw gezondheidsverklaring bespreekt. U kunt de gezondheidsverklaring vóór het gesprek zelf invullen. U kunt ook tijdens het gesprek samen met de medisch medewerker de gezondheidsverklaring invullen. Het gesprek duurt ongeveer dertig minuten. Kiest u voor tele-acceptatie? Geef dan via onze online agendatool eenvoudig aan wanneer wij u kunnen bellen.

Meer over het tele-acceptatiegesprek leest u in onze brochure tele-acceptatie [PDF]  en bekijkt u in het filmpje tele-acceptatie.

Aanvraagformulier

U vraagt de AOV gemakkelijk aan met behulp van een aanvraagformulier. Op dit formulier kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van tele-acceptatie. U kunt hier ook op aangeven wanneer u de gezondheidsverklaring wilt invullen:

  • U vult de gezondheidsverklaring zelf in vóór het tele-acceptatiegesprek.
  • U vult de gezondheidsverklaring samen met de medisch medewerker in tijdens het tele-acceptatiegesprek.

Voorlopige dekking

Tijdens het hele acceptatietraject hebt u gratis voorlopige dekking voor arbeidsongeschiktheid door een ongeval. Bent u minder dan zes maanden geleden als zelfstandig ondernemer gestart? Dan kunt u ook kiezen voor voorlopige dekking voor het hele risico op arbeidsongeschiktheid. De voorlopige dekking geldt dan voor het arbeidsongeschiktheidsrisico dat u hebt aangevraagd. De voorlopige dekking geldt niet voor risico’s waarover wij extra informatie opvragen. De verzekering gaat in op de datum dat de voorlopige dekking start. Dit betekent dat u over deze periode premie betaalt. Sluiten wij toch geen verzekeringscontract? Dan betaalt u niets voor de voorlopige dekking.

Geen voorlopige dekking

Delta Lloyd kan in bijzondere gevallen besluiten om geen voorlopige dekking te geven. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als u nog een andere verzekering hebt. U krijgt hierover schriftelijk bericht, waarin wij deze beslissing duidelijk uitleggen.

Overbruggingsregeling AOV

Hebt u op dit moment al een AOV bij een andere verzekeraar? Delta Lloyd biedt u de mogelijkheid om de overbruggingsregeling af te sluiten. Deze regeling dekt het risico op arbeidsongeschiktheid in de periode tussen uw oude en nieuwe AOV. Dit is arbeidsongeschiktheid die ontstaat nadat uw aanvraag is geaccepteerd, maar voordat de verzekering ingaat. Dit risico verzekeren wij maximaal zes maanden. De premie voor de overbruggingsregeling is vijftien procent van de premie voor de AOV. U betaalt alleen voor de periode waarin de overbruggingsregeling is verzekerd.

U kunt geen overbruggingsregeling bij Delta Lloyd afsluiten als bij uw huidige verzekeraar arbeidsongeschiktheid is verzekerd die ontstaat voor én doorloopt na de einddatum van uw verzekering? In dit geval is de toename van arbeidsongeschiktheid na het beëindigen van uw huidige verzekering wel gratis verzekerd bij Delta Lloyd. Vraagt u voor uw Delta Lloyd AOV een hoger verzekerd bedrag aan dan het verzekerd bedrag bij uw huidige verzekering? Dan verzekeren wij het verschil in het verzekerd bedrag tot maximaal € 20.000,- gratis mee tijdens deze periode.

Aanvullende informatie

Wilt u meer weten over AOV’s? Lees dan de productwijzer arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van het Verbond van Verzekeraars. Deze productwijzer vindt u bij documenten. U kunt ook kijken op www.vanatotzekerheid.nl.